Здравейте,
Първо Честита Нова Година! Пожелавам здраве на всички. То е на първо място за да има успешни домашни варки.
Влязла ми е мухата за един DUNKELWEIZEN. Като цяло си падам по тъмното пиво. Другата ми любима бира е пшеничената, а в този стил се съчетават и двете. Досега съм пил само комерсиални такива и решех да направя нещо сам.
Малцовете доло горе са ясни, но съм отворен за предложения:
Wheat Malt pale около 65-70%
Pale Ale Malt 20%
CARAMUNICH TYPE 2 15%
Въпросите ми са относно охмеляването и дрождите. Важи ли правилото при този стил само за ранно (горчиво) охмеляване? Какво да използвам?
Какви дрожди? Гледам че колиегите които са пробвали пшничено пиво основоно са използвали Safbrew WB-06.