Откриване сезон 2015/2016

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот knasfas » 21 Дек 2015, 15:24

Я раздуйте за тоя свински врат, че вече втора година мечтая да си спретна някакво подобие на роле Трапезица, ама все някой ме спира с негативните си прогнози :D
Dejmos, ако правилно разбирам осоляваш го 2-3 дни в /морска или обикновена сол?/ След това го мажеш с чесън, пипер и го държиш в хладилник 3 седмици и чак след това го опваш на простора?
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 21 Дек 2015, 15:58

Ето и филенцата извадени и окачени
IMG_20151221_120527.jpg

IMG_20151221_120558.jpg

По червеничкото е свежо окаченотоу
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 21 Дек 2015, 21:19

Пия си биричката с кеф. Тази вечер сколасах и пуската. Вече виси.
Днес добаеих и малко праз
IMG_20151221_143334.jpg

Добре разбъркано.
IMG_20151221_143752.jpg

Напълнена
IMG_20151221_143752.jpg

Залепена с черво да няма въздух
IMG_20151221_190923.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 21 Дек 2015, 21:23

Златната клетка се запълва
IMG_20151221_191230.jpg

Да не забравя, че днес и бабето-патето сварих.
IMG_20151221_144634.jpg

И е притиснато да се сплеска. Надявам се след седмица да го застъпя.
IMG_20151221_191238.jpg

Заложих и едно роле трапезица, но него не съм го снимал. Утре като го обръщам.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 22 Дек 2015, 09:24

Ето и вратлето как изглежда за сега
IMG_20151222_081944.jpg

20 дена ще го връткам в тавичката,а сетне ще го натъпча в пикочния мехур. Не че друго ами нямам телешко черво.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот knasfas » 22 Дек 2015, 10:15

Ще споделиш ли твоята рецепта за вратлето или не се различава съществено от тази на колегата Dejmos?
Благодаря
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 22 Дек 2015, 10:25

Моята рецепта е друга. 2 дена държах да се отцеди от кръвта. Забърлсх милс подправки. Сол, кимион, червен пипер, чесън на прах, чер пипер и захар. Разцепих където му е жилката с мазното да го поочистя малко. Натърках добре с подправките. Сега ще зрее 10 дена в хладилника и после ще го натъпквам в пикочен мехур. Моя интерпретация. Ако се наложи ще зрее и в пепел после с пуската.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 22 Дек 2015, 18:01

Охаа първото кото ще замине
IMG_20151222_124953.jpg

IMG_20151222_125254.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот SDS » 22 Дек 2015, 20:49

Ей на това му се казва окачен таван. :D
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 22 Дек 2015, 21:34

Само да не ме предаде конструкцията, че напоследък котки се появиха
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron