Здравейте,
Като със всичко, след първта варка, реших че съм голямо ПРО и ще произведа по голямо количество към то 25-27 литра.
Започвам с проблемите по номера, че станаха много:
1. Прескочих 78 градуса и бирата стана цяла в белтъци. Едва я прецедих през лаутертюна.
2. След като приключих с озахаряването забелязах на дъното, че съм загорил на две места казана с по 10 см диаметър. Не беше много но си беше загорено. Сега като отварям бирата има доста неприятен послевкус на дърво/пластмаса/лекарство (определения на хора които я опитаха). Освен хмел добавих накрая и малко мъх но около 5 гр. на цялото количество.
3. След ферментация, направих разтвор с 7 гр. на литър захар и го добавих за газировка. Бутилирах в 2л. ПВЦ бутилки от бири, като ги налях до капачката почти без въздух. Отлежаха 6 дни. Забелязвам, че няма достатъчно газировка.
Та накрая имам 25 литра доста неприятна за пиене бира и слабо газирана.
Поне нещо може ли да се направи за да се газира по силно и така малко да се притъпи странния послевкус?
Поздрави,
Павел