Големи премеждия... Мисля че трябва да се преквалифицираш на сайдери...
А пробва ли дали ръжта ти понася? Защото глутена в нея бил по различен.
Модератор: Martin
В България захарното/сладкото сорго е познато под различни наименования: захарна/сладка метла, камъш/камуш и захарна тръстика. Последното име е изключително погрешно, защото истинската захарна тръстика е тропическо растение. Захарното сорго се отглежда заради сладкия сок намиращ се в стъблата му. Извлича се чрез пресоване. Като се сгъсти на огън се получава така наречения маджун, познат още и като петмез (маджун/петмез се получава и от захарно цвекло). А с този гъст, тъмен и много сладък сироп може да се приготви много вкусен рачел (с тиква или плодове).
Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта