Точно така направих - първо кипнатата захар и после прехвърляне на младата бира от ферментатора в новия съд с маркуч.
Бутилирах първата тестова микро варка цели 5 бутилки но пък за сметка на това бутилирани с много ентусиазъм и любов
За дезинфекция на бутилките използвах разтвор на Финк Окорон (0,1-0,2% - леко на око, чаена лъжичка и половина в 3.5л вода). В случая бяха само 5 и ги напълних догоре и ги оставих, като при пълнене взимах една, изливах разтвора и пълних с бира.
За дезинфекцията с 0,1-0,2% разтвор на Финк Окорон, предполагам мога да оставя 2-3 пълни бутилки и после със същия разтвор да напълня други 2-3... вместо да имам 20 пълни бутилки !?
Нали няма нужда да се киснат... 2-3 минути в разтвор е ОК?
Също така, после не се сушат предполагам? Аз в случая след изливане на разтвора ги пълних веднага.
За газировка, вместо захар, ще пробвам по-нататък със течен малцов екстракт.