от Dejmos » 21 Ное 2015, 19:41
Колеги, при ползването на кегераторо отчитате ли по някакъв начин разликата в налягането на СО2 в и извън хладилника? При стайна температура налягането в бутилката (при наличие на течен СО2 вътре) е около 70 бара. А ако бутилката е в хладилника на около 8 градуса, налягането вече е наполовина.
Да, ползва се редуцир-вентил, който поддържа еднакво налягане, но при такива големи разлики, тов еднакво налягане ще се осигурява от различно количество влизащ в бирата СО2.
Което може да обясни разликата в силата на газирането (освен субективната оценка) при различните варианти кегератори.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл