Не много ситно, не много едро ...
Проблемът с царевицата е че има мазнини. Промишлено някак си ги премахват (намират се в зародиша) и използват само т.н. царевичен грис.
Хубавото на царевицата е че няма бетаглюкани и от там не се влошава толкова прецеждането (ако ще се прави прецеждане)
Размерът на частиците след смилане оптимално трябва да е около 0.7мм - над този размер (0.8 и нагоре) ще има загуби, под 0.5 и надолу - ще се затрудни много хомогенизирането на кашата (бучици и топчета) както и ще има големи трудности при пресоване или прецеждане.
Ето един файл на български (превод) за биоетанола, но общо взето нещата важат и за алкохол за пиене :
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 9543,d.d24