Тук има хубава статия за това кои метали са подходящи за пивоварене http://byo.com/malt/item/1144-metallurgy-for-homebrewers
Според писаното там има два вида защита, която може да се приложи върху метала – единия вариант е да се създаде предпазен слой от по-активен метал (цинк, алуминий), така че той да бъде "жертвата" за окисление, а другия вариант е предпазния слой да бъде по-пасивен от основния метал. Дефинирали са ги като анодна и катодна защита. В случая с поцинкованите кофи – в киселинна среда цинка корозира, като така предпазва основния метал, но резултата от тази реакция отива в бирата. Демек – цинка пази кофата, но не и бирата.
А U.S. Food and Drug Administration са го написали точно и ясно:
Galvanized metal may not be used for utensils or food-contact surfaces of equipment that are used in contact with acidic food.
Доколкото разбирам, поцинковането е вид галванизиране (или е едно и също?).