Мелницата ми дойде и побързах да я пробвам с "Нещо като Портър" :
- 5% карафа 2 (75г)
- 10% Спешъл В (150г)
- останалото пейл (1.275кг)
Мелих с акумулаторния винтоверт - 'уш' нагласих отстоянието на 0.75мм от 2те страни ама мелницата си е китайска което иде да рече, че в китайския '...прецизно...' е синоним на "...да прилича някак на..' - т.е. има едни 0.15мм 'биене' на оборот, но иначе си е с лагери. Та овлажних леко малца, ползвайки пулверизатор с ~50мл вода - така, че да не ми 'лепне' от влага докато го разбърквам преди меленето. Прекарах го 2 пъти( за по-сигурно ) и стана прилично добре. Нямаше накъсани люспи, не беше и на брашно, но излезе леко нехомогенно... после като разглябях се оказа, че законтрянето на ексцентрика от едната страна е изпуснало ... е, ще му хвана цаката с повечко практика.
- озахарявах еднотемпературно за час на 66' с 4л, промих с 6л (май трябваше с повече, последното което източих беше все още с 6'Вх). Никакви проблеми с прецеждането - може следващия път да смеля по-ситно ...
- хмел 10г. голдинг на 60мин + още 10г на 15мин
- във ферменора влезнаха 7л на 13'Вх, посях с SO4 на 23-24' с утайка от предната варка