1 Кват за 15л. ще стигне, за 20 може да е малко.
2квата за 20 л. са много, за 30 л. са екстра.
Всичко зависи и от изолацията на стените на тенджерата - без или с някаква изолация, както и от околната температура.
Аз успешно си варя 100-120л. с общо 6 квата ел.мощност ( 2 бързовара по 2 квата + един нагревател 2квата в казана) но е изолиран добре казана.
Ако се мащабира 100-120 десет пъти - то за всеки 10л. ще трябват по 600 вата мощност - за 20л : 1.2квата.
Най-простият регулатор е да се включат няколко бързовара през ключ за фурна от старите с 4 позиции :
напр. два бързовара с мощност 1 и 1.5кв
1. двата бързовара последователно (мощността е около 600вата)
2. само малкия (мощност 1 кв.)
3. само големия (мощност 1.5кв)
4. двата паралелно (мощност 2.5квата)
Така при първоначалното подгряване ще може да се действа на пълна мощност 2.5 квата и след като наближи завирането да се намали на 1.5 и после при нужда на 1кват, а при по-студено време - пак на 1.5 квата.
На 600 вата ще е ако пивната мъст е малко на обем, но силна на екстракт - примерно за IPA, Barley Wine и др.
Както и за пшенични бири - там има опасност от загаряне заради протеините на пшеницата.
Ако е още по-малък съда - двата бързовара може да са по 1 кват, тогава мощностите са 500 вата, 1 кват и 2 квата