Здравейте,
бутилираната бира бавно, но славно се газира и нямам търпение да я преместя в хладилника. По този случай започнах да мисля за следващите ми опити и тъй като всичко ми е интересно си харесах 3 рецепти, които да опитам. Става въпрос за Ирландски Стаут, рецептата за Вайцен, която Виктор сподели по-горе и много бих искал да направя нещо подобно на Червеният Ирландски Ейл, който го даваха дори по телевизията
Първите две рецепти ги изяснихме(имало ги в книжката, ама кой да гледа...), но бих искал да попитам за телевизионната бира. Според дадената рецепта стигнах до следните пропорции малц:
Светъл пилс малц - 75%
Караарома -15%
Карапилс -10%
Като дрожди се споменават Нотингам, но мен ме интересува какъв хмел да използвам. Видях, че е използван хмел Цитра, но до колкото разбрах това е малко като импровизация. Дали някой би могъл да каже, какъв хмел да използвам за да постигна нещо близо до "традиционна рецепта"?
Поздрави