Тествал съм ги всички китайски термометри и знам че дават отклонения.
Най-точни са тия :
http://beer-bg.com/index.php?main_page= ... ucts_id=50За съжаление в момента няма от тях.
Другите два вида са по-зле, както и сте установили. Но и аз ги имам в моята установка. Този за вграждане го ползвам за съда в който се топли водата.
По време на озахаряването имам един забит в казана от тия
http://beer-bg.com/index.php?main_page= ... ucts_id=50 , но въпреки това постоянно сравнявам с един друг - пак електронен, но купен от полски магазин - пак китайски - той дава с един градус по-ниско показание.
Отвреме на време разбърквам и меря с един спиртен като тези стъклените от магазина и най-много вярвам на него.
Всичко това е без значение ако не се мери където трябва и както трябва.
А това е цяла нова тема :
1. Зависи с какво нагряваш маштюна - газ отдолу, котлон с плоча, котлон от керамичен плот и т.н.
2. Колко са дебели стените на съда и от какъв материал са.
3. Къде точно е термометъра - в средата, до някоя стена или пък опира дъното.
4. Разбъркано ли е добре и как - на ръка, с дрелка, с моторче.
5. Има ли съдът лъжливо дъно и съответно възглавница течност под него.
6. БИАБ - метод - съвсем други проблеми.
Та най-лесно е еднотемпературно озахаряване в съд с изолация и никакво допълнително греене. Там след добро разбъркване където и да пъхнеш термометъра все тая.