Кажи само коя снимка след коя е хронологично, че нещо не мога да схвана.
Иначе като я гледам тая пяна (предполагам че не си я наливал от високо) си мисля че ти е доста газировката, особено и ако е с по-плътно тяло (висока крайна плътност).
Може би и не е отлежала достатъчно, най-вече на студено в хладилник.
Разликата в балончетата на неотлежала и добре отлежала бира е в посока фина пяна (малки балончета) при отлежаването.
Независимо от стила (с малки изключения) - важен елемент за оценяване на една бира е не колко голяма е първоначално пяната, а дали се задържа достатъчно време на тънък или по-дебел слой. Дали оставя резки по стените след отпиване и т.н.
Всичко това не може да се постигне с бира на 2-3 седмици от варката. Същевременно и другата крайност - да я чакаме с месеци (за не много силни бири) не е добра.
Щото докато я дочакаме и тя взела че замирисала
Ако има човек условия да я държи при около 5 гр. някъде - може да се надява на подобрение след месец до два. За по-голям срок си струва само силна бира да се отлежава - с много алкохол и с голяма горчивина.