Ето го и първото.
Това е на 5 дена карбонизация в бутилка и 2 дена в хладилник. Правих нова варка и реших да видя контролно как е първата за да не повторя грешките. Това е тестера.
След като отвирх сунг топ-а с гръм, нямаше гашинг. Всичко беше много спокойно. Даже и мехурчета не се появиха, но за мен беше важно, че не ми изми очите. Както виждате газировка и цвят е супер като за млада бира.Но:
- неочкван аромат. Неможах да рабера на какво прилича. Четох темата на Виктор за видовете аромати, но нямше нищо за което да се хвана.
Започнх си аз новата варка и нещата си върят в ред. Правя мини стартер и ооооо, ето го аромата, има вкус на дрожди. Не е силен както от мини стартера, само леко загатва и след това идва горчивината от хмеловете.
Въпроса ми е, след като тази бира не е отлежавала, нормално ли е да има лек аромат на дрожди и дали ще се ичсти?
Втори въпрос - този лек дорждев аромат може би е от моя грешка? Насочете ме към момента е който може би съм объркал нещата.
Като за Първа варка е повече от доволно. Въпреки лекия аромат на дрожди, след моето пиво отворих една купешка лагерна бира... лелееее, минерална вода да бях пил щеше да е по-добре!