Пейл ейл 2.5 кг.
Карапилс 0.3кг.
Меланоиден 0.2кг.
10л. вода за озахаряване,12 л. промиване. Целта ми беше да е по лекичка...
Еднотемпературно озахаряване на 65- 66 градуса за 45 мин. и 15 на 72.
Загряване до 78 и майшаут. Екстракт след варене 12.5.
Хмел:
Нъгет 15гр. за 80 мин.
Каскейд 15гр. за 60 мин.
Перла на шишарки 10гр. 30 мин.
Ирландски мъх 5 гр за 10 мин.
Заквасване с дрожди US-05 на стартер.
В предвид топлото време до вечерта клапанчето работеше.
На шестия ден бутилиране с 4-5 гр. захар на литър.
Резултата е повече от задоволителен. ...
Хубаво тяло, изразено подчертан хмелов вкус.
Определено на второ място след ИПАта ми...