Узо

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Узо

Мнениеот rajev » 12 Май 2015, 19:53

Ката почитател на узото, моля ако някой има идея как се прави да сподели.Изрових от избата една много стара бутилка дето дядоми е правил анасонлийка.Сипах си една и направо неможах да повярвар-УНИКАЛНО.Бог да го прости дядо ама рецептата неможа да ми предаде.Който може да помага.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот pepes75 » 12 Май 2015, 20:57

Ех Узо, с нетърпение ще чакам някой да отговори ,аз също от дълго време искам да разбера технологията. За сега наздраве с биричка .
pepes75
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 61
Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
Местоположение: София

Re: Узо

Мнениеот cervesa » 12 Май 2015, 21:37

@rajev,подготви си сериозен подкуп,и ще те открехна за домашно УЗО :D
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Узо

Мнениеот rajev » 12 Май 2015, 21:45

Cervesa,само кажи.Всичко хубаво на този свят си има цена :mrgreen:
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот Foreigner » 13 Май 2015, 08:58

Включвам се в подкупа, няма да оставим колегата @rajev сам да се гърби. 8-)
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Узо

Мнениеот rajev » 13 Май 2015, 19:52

Бай Темелко ако кажеш прасе ще колим ,ако кажеш агне ще пълним,ако кажеш цигани ще бием само кажи как УЗО да направим :mrgreen:
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот cervesa » 14 Май 2015, 07:17

Първо да набием циганите :D :D :D

Степ бай степ:
За да направите добро узо ви е необходимо добре,ама много добре узряло бяло грозде,от сорт,който няма силен аромат.т.е. ако правите ракия от него,тя не трябва да е ароматна.Гроздето се смила и се оставя да ферментира,като се внимава да не се допусне оцетно кисела ферментация.Задължително,чепките се премахват..... утре повече :)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Узо

Мнениеот rajev » 14 Май 2015, 19:39

Чакаме следващата стъпка..................
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот cervesa » 14 Май 2015, 21:20

За да берем добро грозде,грижите за него започват още от ранна пролет. Особено през дъждовни години,каквито са последните това е важно.Аз например вече съм направил 3 пръскания на лозето и асмата......
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Узо

Мнениеот mirix » 14 Май 2015, 21:22

Пък аз ще карам малкия да ака на лозата, че има психологически проблем.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Следваща

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron