Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.
от rajev » 12 Май 2015, 19:53
Ката почитател на узото, моля ако някой има идея как се прави да сподели.Изрових от избата една много стара бутилка дето дядоми е правил анасонлийка.Сипах си една и направо неможах да повярвар-УНИКАЛНО.Бог да го прости дядо ама рецептата неможа да ми предаде.Който може да помага.
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от pepes75 » 12 Май 2015, 20:57
Ех Узо, с нетърпение ще чакам някой да отговори ,аз също от дълго време искам да разбера технологията. За сега наздраве с биричка .
-
pepes75
- Много приказва, малко вари
-
- Мнения: 61
- Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
- Местоположение: София
от cervesa » 12 Май 2015, 21:37
@rajev,подготви си сериозен подкуп,и ще те открехна за домашно УЗО
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
от cervesa » 14 Май 2015, 07:17
Първо да набием циганите
Степ бай степ:
За да направите добро узо ви е необходимо добре,ама много добре узряло бяло грозде,от сорт,който няма силен аромат.т.е. ако правите ракия от него,тя не трябва да е ароматна.Гроздето се смила и се оставя да ферментира,като се внимава да не се допусне оцетно кисела ферментация.Задължително,чепките се премахват..... утре повече
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
от rajev » 14 Май 2015, 19:39
Чакаме следващата стъпка..................
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от cervesa » 14 Май 2015, 21:20
За да берем добро грозде,грижите за него започват още от ранна пролет. Особено през дъждовни години,каквито са последните това е важно.Аз например вече съм направил 3 пръскания на лозето и асмата......
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
от mirix » 14 Май 2015, 21:22
Пък аз ще карам малкия да ака на лозата, че има психологически проблем.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
-
mirix
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 916
- Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
- Местоположение: Горна Оряховица
Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта