Здравейте,
Как става охмеляването когато се използват малцови екстракти? По това което прочетох из форума можем да добавим хмела като сух екстракт, но тогава ще има само аромат, но не и горчивина.
Модератор: Martin
Срещнах в английски сайтове в пакетчета. Прилича на много фин бял прах. Предположих, че е някакъв вид лиофилизиран извлек затова написах екстракт.victoryvt написа:Малко бъркате понятията - хмелът е във вид на пелети или листа, не е във вид на екстракт. По принцип има хмелов екстракт, извлечен с алкохол идр. технологии, но рядко се ползва за домашно пивоварство.
Дълга тема. Произвеждам бира в домашни условия от 2007 година. Казвам произвеждам защото до сега съм използвал готови китове. Видях едни стари снимки на моя шеф (Шотландец) на които той прави бира. Това което намерих тогава бяха готови китове. Първите ги внесох от Англия, след това започнаха да се предлагат и в БГ. Бирата се получава доста добре, но с времето започнах да искам да експериментирам. Искам по-силна, по-тъмна, по-горчива и т.н., но китовете не дават тази възможност. Започнах да ровя из нета, тогава открих вас. Запалих се и със сигурност първата варка ще бъде скоро. Но исках да изпробвам една партида по начина по който съм свикнал просто за да добия смелост. Защото при китовете не съм обръщал толкова внимание на начално/крайна плътност, цвят и т.н. Там е: слагаш това, добавяш това и чакаш.victoryvt написа:И все пак, защо не пробвате истинско пивоварене от зърно ?
Назад към Варене на бирената мъст с хмел
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта