Много съм доволен - сайдера се получи ... и най-важното - жената горещо го одобри! Даже въодушевено почна да дава идеи какво да добавям (като плодове) като правя следващите - много харесва някакъв червен дето наскоро го пуснха по магазините - явно следващия експеримент ще е нещо в тази посока ...
Има си приятна лека газировка (не личи на снимката) и е леко тръпчив на вкус - това с което става наистина чудесен, е като топна чаена лъжичка в инвертна захар (направих си малко и го пазя "за веки случай" в хладиника) и си разбъркам сайдера с нея ... тогава вкуса си е съвсем ябълков - виненото се притъпява отчетливо и става много пивко с бучка-две лед ...
Бутилирах с ~22г инвертна захар на 4л ... като че да идва точно по мярка ...
Някакви идеи за подслаждане по време на бутилиране - ама по възможност без подсладители? Дали ще стане с карамелизирана захар? - доколкото схващам от прочетеното из нет-а - ще преобладават предимно декстрини, които не са ферментируеми и е малко вероятно дрождите да го излапат ... т.е. ще подслади с една идея, точно колкото е нужно