По това ,което описваш,най-голяма е вероятността ,бирата да се е прегазирала още със захарта.
1,5 бара,при 6*С,дори и без карбонизиране със захар ,е много.
Следващия път,не газирай със захар,а включи кега,при 6*С в хладилника,но с налягане 0,7 бара.,след 48 часа,че е готова за точене.Не вдигай налягането повече от 1 бар-при тази температура ти осигурява около 2,5 гр/л СО2.За да ускориш принудителното карбонизиране може да друсаш кега,когато се сетиш (без да го изключваш от СО2).
Препоръчвам преди пълнене със бира,кега да се дезинфекцира перфектно и "изплакне "със СО2.
А тази ,която се пени -ще я пиеш бавно и с отвращение
Мини на 25-ти ,през Халбите,да получиш ОЦУ! (Особено Ценни Указания)