Здравейте Уважаеми пивовари,
отварям темата подтикнат от чисто любознателни и експериментаторски чувства. Тъй като съм изчел целия форум и не намерих подобна тема и въобще коментар смятам да направя своето малко предложение за оптимизация на информационния обмен.
Идеята ми е всички, които ползват компютър и софтуеър за да записват, описват и увековечават своите варки да споделят какъв точно е той и ако е възможно да качват и базата данни.
За да не бъда прекалено голословен ще дам пример със себе си. Аз използвам програмата BeerSmith 2. Смятам я за достатъчно гъвкава, понятна и изчерпателна. Прилагам и моя скромен опит от досегашните варки. Всеки спокойно може да импортне файла и да разглежда, променя, преработва и т.н. рецептите.
Това, което съм записал и сварил са рецепти споделени от форума, но доработени от мен. Има и други, които съм си измислил сам. Общо взето разнообразие
Всички споменати съставки ги има и са закупени от електрония магазин на Виктор, да е жив и здрав и все така да помага.
Надявам се на свежи идеи, нови рецепти и предложение за soft и beer
линк лъм файла, че нещо не ми дава да го кача директно: http://dox.bg/files/dw?a=bb779b5eac