Перфорирана ламарина от неръждавейка се продава и в България.
Лично аз ползвам такова лъжливо дъно, но с добавена още една по-фина мрежа, защото дупките на перфорираната ламарина бяха големи.
Направено е и на панти, за да може да се сгъва и така да се поставя и вади по-лесно.
Търсете фирма Монолит за всякакви перфорирани ламарини. Тук до мен ги има в Г.Оряховица. Има и други фирми - в Плевен например.
http://www.monolit99.com/Е, не знам дали режат парчета, но цената на 1кв. м. е около 50лв.
А има и друго - най-лесният начин да се направи лъжливо дъно е - медна тръба сгъната на кръг с диаметър колкото е съда и на този кръг да се опъне и запои мрежа от неръждавейка.
Може всеки да си я изреже с ножица за ламарина, а запояването може да стане и с мек припой - Sn97Cu3 - калай + мед - става за храни.
Като флюс се ползва фосфорна киселина за неръждавейката или смес от нишадър и глицерин - има и готови флюсове по железариите и подобни магазини.
Един 60-100 ватов поялник ще свърши работа + ако имаш пистолет за горещ въздух.
Ако нямаш - палиш си газовия котлон и загряваш детайлите на него като гледаш да не се опушат много и после с поялника запояваш.
Варианти много....