Трапистко пиво

Модератор: Martin

Трапистко пиво

Мнениеот venco » 30 Мар 2015, 10:36

Някой да предложи читава рецепта за трапистко пиво.И ако е изпробвана още по добре. ;)
venco
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 6
Регистриран на: 09 Фев 2015, 14:50

Re: Трапистко пиво

Мнениеот dakobow » 30 Мар 2015, 22:14

Kолега обясни кво е тва вино, че лично на мен нищо не ми говори!!!
Поздрави!
Аватар
dakobow
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 86
Регистриран на: 27 Яну 2014, 01:20

Re: Трапистко пиво

Мнениеот mayosha » 30 Мар 2015, 22:29

То не е точно вино, по-скоро е бира(пиво)... :)
Рецепта не мога да предложа, но пък гледам, че има изчерпателна статия в wikipedia, поне като информация.
:obscene-drinkingcheers:
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 154
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Трапистко пиво

Мнениеот venco » 31 Мар 2015, 08:58

Информация много рецепти никакви :D The hops:

Hopsoorten La Trappe

Bock: tradition and perle
Blond: tradition and select
Dubbel: tradition
Tripel: Magnum and perle and tradition
Quadrupel: tradition
Witte: tradition and saphir
Isid'or: perle
Puur: HHT (tradition) en HHE (herrsbruck)

All are German hops (best quality!)

Barley is cultivated locally.

Това ми пратиха като хмел старите монаси Виктор ако може да каже какъв хмел от магазина ще наподоби тия
Последна промяна venco на 31 Мар 2015, 09:40, променена общо 2 пъти
venco
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 6
Регистриран на: 09 Фев 2015, 14:50

Re: Трапистко пиво

Мнениеот venco » 31 Мар 2015, 08:59

dakobow написа:Kолега обясни кво е тва вино, че лично на мен нищо не ми говори!!!
Поздрави!
Намали бирата колега намали :D
venco
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 6
Регистриран на: 09 Фев 2015, 14:50

Re: Трапистко пиво

Мнениеот st_jivko » 31 Мар 2015, 10:18

Рецепта няма да намериш никъде.
По-скоро виж кой е главния технолог на
La trappe.А него с бира едва ли ще успееш
да впечатлиш.Можеш да го отвлечеш.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Трапистко пиво

Мнениеот daniel.trifonov » 31 Мар 2015, 11:36

Точно Трапистка не може да стане, защото трябва да е сварена в Трапистки манастир от монасите ;-)
Иначе във форума има една тема за коледна бира, която си е Quadrupel.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Трапистко пиво

Мнениеот victoryvt » 31 Мар 2015, 17:32

venco написа:Информация много рецепти никакви :D The hops:

Hopsoorten La Trappe

Bock: tradition and perle (Tradition е съкратено от Халертау Традиционен или само Халертау - има го в магазина, Перла - има я и нея в магазина - мейд ин Велинград)
Blond: tradition and select (Тук Селект е всъщност Spalter Select, имало го е в магазина, сега е свършил, но ще го има. Спокойно може да се смени с Халертау Тр.)
Dubbel: tradition
Tripel: Magnum and perle and tradition (Магнум, Перла, Халертау - има ги и трите)
Quadrupel: tradition
Witte: tradition and saphir (Сапфир е високогорчив хмел, не съм го доставял, но мога, заменя се с Магнум)
Isid'or: perle
Puur: HHT (tradition) en HHE (herrsbruck) (Тук второто е Халертауер Херсбрюкер /Hallertauer Hersbrucker/, няма го, но може да се достави ...)

All are German hops (best quality!)

Barley is cultivated locally. (Малцът да е проблема :D - дрожди имам няколко за белгийски бири - Belle Saison, S-33, Abaye, T-58)



Аз лично не съм привърженик на белгийските бири, нещо ми идват прекалено естерни и фенолни (плодове и лепило) ...
На всичкото отгоре там се вкарват всякакви немалцови добавки - като почнеш от череши и вишни, та до треви и чиста захар, че и с разни бретаномицети и бактерии да ферментира - все неща от които иначе бягаме, те ги вкарват като едва ли не някакво велико предимство.
За мен това е психология - да накараш чужденеца да ти хареса провала и да го купува даже по-скъпо. Щото видите ли - чисти малцови бири и германците правят ...
Ама, айде да не разлайвам кучетата ...

Та и малцове има в магазина за белгийски бири - Аби малц (подобен на мюнхенския и виенския) , Карабелдж - карамелен.
Действайте !
Че не бил го сварил брат Етиен дьо ла Трап ... голяма работа :)
Ама искат отлежаване, иначе ще е пак поредния ейл, гордо наричан трипер, пардон - Трипел.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Трапистко пиво

Мнениеот daniel.trifonov » 31 Мар 2015, 18:04

...да отлежаване си трябва за високоалкохоните, но за пшеничния вит е като за другите пшенични. За квадрупела - бутилираш и го забравяш за няколко месеца, че може и година.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Трапистко пиво

Мнениеот dakobow » 31 Мар 2015, 22:17

venco написа:
dakobow написа:Kолега обясни кво е тва вино, че лично на мен нищо не ми говори!!!
Поздрави!
Намали бирата колега намали :D



Еииий.......пиво .. намалям, намалям !!!! :mrgreen:
Аватар
dakobow
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 86
Регистриран на: 27 Яну 2014, 01:20

Следваща

Назад към Белгийски бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron