Колеги,
сдобих се с един фризер, който смятам да пригодя лятото да поддържа ейлова температура за ферментация, та да си пивоварствам целогодишно Обаче пустият фризер (тип ракла, за сладоледи) не е с равно дъно, а като повечето фризери в едната си част е леко повдигнат - там където е компресора. Което ми създава трудности с оптималното усвояване на пространството.
Аз използвам за ферментори пластмасовите "галони" за диспенсери за вода и така като замервам - ще мога да събера само един в ниската, неповдигната част на дъното на фризера. Другата част идва по-висока и капакът няма да се затваря.
Затова се чудя откъде да си взема по-широк и по-нисък съд? Сещам се за тези пластмасови кофи с капак (които приличат на съдовете, в които се продава латекс, да речем), но тях съм виждал само по чужбинските клипчета. Някой може ли да препоръча решение? Би ми свършил работа всеки съд, който ще ми позволи да го напълня с поне 15 литра течност за фермнетацията.