Здравейте и от мен...

Модератор: Martin

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот mirix » 10 Мар 2015, 15:18

Ще замине колега негазирана ме съмнява :D. Предполагам нямаш търпение да я опиташ. Аз всеки ден по няколко пъти клатех бутилките в началото, за да не се успиват дрождите. Иначе колкото по вече стои толкова по добра става.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот pushkata » 10 Мар 2015, 22:16

Ама и ти си един "хейтър" - мани :D . Като замине - замине, друга ще се свари. А относно газировката не знам, иам ли как да се види става ли. А, и трябва ли да клатя бутилките ? Това са си вече тънки моменти, за които нямам теоретична подготовка.
pushkata
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 14
Регистриран на: 24 Фев 2015, 15:52

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот pushkata » 10 Мар 2015, 22:19

А - И в предишен пост се сетих че "cervesa" ме беше посъветвал да отварям над мивката, та сега :?
pushkata
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 14
Регистриран на: 24 Фев 2015, 15:52

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот mirix » 11 Мар 2015, 23:11

Не е достатъчно да отваряш над мивката, трябва и да си гол до кръста :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот pushkata » 11 Мар 2015, 23:33

Давам и още 3 дена на топло и 7 на студено, и я отпочвам ако ще и по препаска и намазан с олио :D
pushkata
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 14
Регистриран на: 24 Фев 2015, 15:52

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот 5th-hokage » 12 Мар 2015, 12:44

Ако издържи 7 дни на студено си Герой - аз ги почвам на 3-тия (за дегустация) и после се опитвам да ги задържа (след 7-мия ден да ги започна)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот dandilov » 12 Мар 2015, 17:20

3-ти ден, 7-ми ден, 14-ти ден... и общо взето пиете газирана боза!
Пак да кажа...
Истинският вкус се получава след 3 седмици в хладилника!
Стиснете малко зъби, изчакайте 20 дена да отлежи, пийте през това време купешка, а като му дойде времето се насладете на истинската бира!
...и тогава пишете, да видим за какво става въпрос...
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот 5th-hokage » 12 Мар 2015, 18:19

Ми прав си до някъде - аз имам от 2-ра варка (праена е средата на декември) бутилки още (вече съм на 9-та), но да ти кажа разликата не е толкова голяма колкото казваш. Да на 1 месец бирата е по добра отколкото на 1 седмица, но и на 1 седмица не е боза както и на 1 месец не е боза.
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот mirix » 12 Мар 2015, 22:10

Винги съм го казвал и пак ще споделя "Няма нищо по хубаво от 2-3 месечна бира". А на 9 месеця няма да казвам какво се е плучило :D. Не бива да има криза. Варете по много и пийте по много. Но в крайна сметка консумацията се определя , колко държи дУпето :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Здравейте и от мен...

Мнениеот dandilov » 13 Мар 2015, 01:03

И пак ще контрирам Миро. ;) :)
2-3 месеца за лагер - да, но за ейлова домашнярка върхът е между 3-тата и 4-тата седмица в хладилника!
После почват постепенно да намаляват вкусовите и ароматните характеристики за съжаление... :roll:
:obscene-drinkingcheers:
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

ПредишнаСледваща

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта

cron