Някой дали е правил подобни експерименти?
След като сварих един многообещаващ портър с начална плътност 1,072 и го заквасих с дрожди, ми хрумна да си направя експеримент като при преместването във вторичния ферментор добавя кафе и уиски. Определено не търся силен аромат на кафе, просто леки нотки и смятам за около 13 литра бира да използвам около 100 грама смляно кафе (допълнително ще реша какъв сорт да е). За уиските съм се спрял на меко ирландско (всъщност точно такова имам в момента в шкафа) Bushmills, около 200 мл.
Ще се радвам на всякакви идеи и съвети - както относно количеството, така и относно начина на добавяне към ферментора. Основно се колебая между сипване директно на смляното кафе във ферментора или приготвяне на кафе със студена вода (или директно с уискито) и след това изливане на прецедената течност.