Здравейте и от мен.Дойде и моя ред да споделя първите си два опита.Врътнах две бирички,една светла и една червена
(или поне исках червена,а тя се получи тъмна),със стиловете не съм още на ясно.
Първа варка:
пейл ейл-3кг.
хмел-магнум 20гр.60мин
хмел халертау 10гр 10мин
ирл мъх 1ч.л.15мин
дрожди сафейл с-33
вода 1;3 озахаряване,1;4 промиване
Схемата на начинаещия описана от Виктор.Всичко мина перфектно с озахаряването,йодна проба отлична още при 67С след 45 мин.
10мин. на 72С пак йодна проба идеална.Промиването пълен цирк,ако имаше някой да ме снима с тия 2 гевгира и 2 цедки мале-ма
ле. Както и да е,за 2-ра варка си спретнах лаутер тюн.Захаромер от 1,5лв ми показа 15 преди ферментора след охлаждане на мъста,а
след ферментация потъна почти целия.ферментация 1 седмица и бутилирах.1 седмица на 20С за газировка.Последва дегустация,бира та
дрънка ,но не е добре газирана обаче вече е в хладилника,така че...Нямам много снимков материал,защото се бях ошашавил,пък и съм сам