от vsd » 14 Яну 2015, 04:27
Предполагам защото всеки се опитва да направи нещо по-хубаво от това в магазина, а това повечето пъти не включва странични вкусове и миризми.
Моята бира преди кеговете си имаше един гаден за мен вкус, от който не можех да избягам и който не ми харесваше изобщо. Повечето приятели не го усещаха изобщо и им харесваше, но мен ме дразнеше страшно много на моменти (още имам десетина бутилки неизпита бира от миналата година). Приличаше на вкуса на няколкото белгийски бири, които съм опитвал, а аз съм доста голям анти-фен на белгийската бира. Честно казано, ако с кеговете не се беше получило, сигурно щях да съм се отказал да варя. Просто резултата не беше това което искам и съм очаквал и това което пишеше навсякъде че се получава. С кеговете, спокойно мога да кажа че бирата ми харесва много и е точно това което искам, има доста чист вкус и е определно много по-добра от Каменици, Загорки, Ариана и т.н.
Относно системата, от доста време бях обещал на един колега пивовар да дам снимки, ама нещо все ме домързява или няма време. С две думи - 220 литра фризер, в него са кеговете (два 30 литрови се събират), бутилката CO2, маркучите и крановете. Още нямам време да направя яката на фризера и затова крановете за точене си стоят вътре във фризера, свободни. Не е красиво, но пък върши идеална работа. Бутилката с газ също е вътре.