от victoryvt » 02 Апр 2015, 08:53
Аз направих един опит с Маури ейл - всичко беше много добре, но си я вкиснах сам поради един експеримент ...
Сега ми ферментира втори опит с дрожди Нотингам и вече е в края на алкохолната ферментация - за 4 дена от 12% до 3 при температура в бидона - 20 гр. , а околната е 12, но бидонът е добре изолиран.
Малцовете са - пейл, мюних, карамюних, карапилс - съответно 74 , 15 , 5, 5 в проценти , което е малко по-различно от наставленията на Дидо, но е близо.
Хмел - Нортърн Брюър за горчив (1.5гр. на литър) и Фугълс за ароматен само за 5 мин. врене, но 2гр./л.
Ще я видим на какво ще прилича, но засега малко ми светлее. Бих завишил за друг път процента на мюних и карамюниха.
Но да видим де ...
Ако стане добре - ще я водим на кОнкурса.