Ако не е осолено ще е опасно!
В някои рецепти препоръчват месото да се нареже на едри парчета 2, 3 до 5 см., да се осоли с 20 - 22 грама сол на килограм месо и така да се остави на хладно 24 до 48 часа да узрее. Какво се има в предвид под "хладно" не се знае, но мисля, че до 5-6-7 градуса макс. няма да му стане нищо ако е осолено.
Нека и другите колеги "хищници" да кажат...
След това (според тези рецепти) без да се измива, се смила, овкусява с подправките и се размесва добре. После пишат пак да престои 24 часа на хладно, за да се овкуси добре и тогава следва пълненето на червата.
Аз не практикувам по този начин, а смилам месото, осолявам, слагам подправките, омесвам яко, 24 часа на терасата на студено и пълня.