Здравейте и от мен аз съм поредния запалил се по това хоби и скоро след като дойде обурудването (поръчано от магазина) се захванах с упражнение на всичко описано подоробно в темите за начинаещи (и напреднали). Като цяло не срещнах много трудности (освен обичайните за начинаещите) по процеса. Това което ме притеснява е цвета:
http://www.prikachi.com/images.php?images/784/7765784X.jpg
Рецептата е от темата за начинаещи.
Озахаряването:
40C градуса - 20 мин
50C градуса - 20 мин
66C градуса - 45 мин
72C градуса - 15 мин
маш аут на 77C градуса
Хмел Нъгет
Дрожди Нотингам.
В момента би трябвало да тече слаба ферментация (водния клапан не се обажда но предвид че наръсих направо дрождите без да ги рехидратирам предполагам че е нормално)
Та... трябва ли да се притеснявам за цвета?