ameba13 написа:Впечатляващо! Инсталацията ти изглежда много професионална!
Имам въпрос относно цеденето - какво правиш когато нивото в казана достигне дъното на съда за прецеждане? Прорязаното дъно фалшиво дъно ли е или 'истинското' ? Прорезите изглеждат много добре. Предполагам, че са правени с флекс с тънък диск за инокс?
Горелката също е интересна - не съм виждал такива свободно стоящи.
И една забалежка - струва ми се, че озахаряването по-скоро е на водна баня от колкото с водна риза
Поздравления още веднъж!
Благодаря за поздравленията, със техниката горе долу се справям, но с технологията доста неща ми куцат!
Казана е с капацитет 40 литра и като се напълни растоянието м/у течноста и съда за прецеждане е 2-3 см.
Съда за прецеждане е цял и прорязан с флекс и диск за инокс от тънките,както предположи!!!
Гореклката е от пирoстия която виждам всички използвате, но аз отделих горелката и я паснах по казана, а като ми потрябва с пиростията я свалям!
Да, водна баня .... не е под налягане, между другото водната баня има плюсове, като задържам температура служи като изолатор и кондензатор, не позволява кашата да се охлажда.
Наздраве!