Разбира се, щом има интерес...
Нищо по-различно от стандартна рецепта за Американска IPA и малко свободно творчество от мен.
Малц:
4 kg German - Pale Ale
0.25 kg German - CaraAmber
0.05 kg German - CaraAroma
Хмел:
8 g Nugget - 80 min
6 g Nugget - 70 min
7.78 g Cascade - 50 min
6 g Citra - 40 min
10 g Cascade - 30 min
10 g Citra - 10 min
10 g Citra - Dry Hop last 4 days
0.7 g Irish Moss - 10 min
Вода - изворна от магазина.
12 литра за озахаряване
16 литра за промиване
Озахаряване:
63 до 65 градуса 50 - 60 минути.
72 градуса - 20 минути, тъй като не ми излезе съвсем добре йодната проба (за първи път ми се случи).
78 градуса - промиване.
Дрожди US-05 - ферментацията ми продължи по-дълго от очакваното - 10 дни.
Бутилирано количество готова бира - 16.5 литра.
Жалко, че свърши много бързо...