Колега mirix, не се обиждам напротив даже, хубаво е да има кой да забележи потенциална заплаха за бирата. Баща ми работи във въпросната фирма за мазилки и т.н та кофите са нови - не ползвани преди мен. А за страничните ефекти, де да знам има ли, няма ли - нямам база за сравнение, от някоя бъдеща по-голяма варка мога да пратя да тестваш, оцениш и споделиш.
Относно предният ти съвет: Точно така направих, една седмица бутилкова доферментация на стайна температура и ги бутнах в хладилника. На втория ден отворих първата ( тази която съм снимал ). Вчера обаче отворих една PVC бутилка и бях неприятно изненадан, защото нямаше пяна
Все едно сипваш вчерашна бира от отворена двулитровка. Газировка обаче имаше, във вкуса нищо неприятно, при отварянето си исцъска.. абе странна работа. Утре ще отворя другата PVC бутилка пък ще видим.