Искам да си направя IPA само с хмел Citra за аромат и Нъгет за горчивина и съм замислил следната рецепта:
за 25 литра бира
IBU: 60
Прогнозна плътност: 1,052
Пилзен малц 4,5 кг
Мюних 0,6 кг
Меланоиден 0,4 кг
Караамбър 0,2 кг
Карапилз 0,4 кг
35 гр Нъгет за 60 мин
10 гр Цитра за 15 мин
10 гр Цитра за 10 мин
10 гр Цитра за 5 мин
20 гр Цитра за сухо охмеляване
Еднотемпературно майшуване при 66-67 градуса за 75 мин и BIAB
Рецептата не съвпада точно с изискванията за ситла и е между пейл ейл и ИПА, но не ми се пият по няколко 6-7% бири на вечер, защото се напивам и заспивам.
Ще варя скоро, ако имате предложения за корекции, казвайте че нямам търпение. Малко ме притеснява че хмела е малко, а бирата много, но имам само 50 гр Цитра.