Аз правя суджук само от телешко месо или тъй нареченият Горнооряховски суджук. Подправките които ползвам са само сол, чер пипер и чубрица
На 1кг. смляно месо слагам по:
сол 20 гр.
чер пипер 3 гр.
чубрица 3 гр.
Смила се месото и се разбърква добре с подправките. Слага се в хладилника за 24 часа за да "узрее". На следващия ден се разбърква пак и се пълни.
Докато е по влажен всяка вечер се мачка с бирена бутилка или точилка. После е ясно какво става
Ако е по голямо количеството съхранението може да бъде по няколко начина.
1. Най лесния в наилонови кисийки във фризера.
2. В царевично брашно добре засипан в платнено чувалче.
3. в съд залят с разтопена свинска мас.
И между другото преди да започна пълненето на суджука си имам малко ритуалче и рискувам 2-3 суджука. Правя си кюфтенца за да опитам какъв вкус съм докарал
dandilov както гледам си се разписал тук
viewtopic.php?f=16&t=2664