Да допълня поста на Виктор:
СО2 бутилките са с дясна резба на крана,а кислорода с лява.
Азотът е неутрален газ и служи само за избутване на течности,докато СО2 ,се разтваря в течности,като разтворяемостта му зависи обратно пропорционално от температурата на течността (бирата),както правилно е отбелязано в предните коментари.
Използване на кислород за избутване на бира е абсурдно!
Охладителите на Линдр,с компресор са предназначени за масови мероприятия,когато един кег се изпразва за минути,не за час дори.
Разпенване се получава и при по-ниско зададено налягане от редуцира,отколкото е наситена бирата.
Например:бирата е газирана с ниво 2,5грСО2/л или 1,8 бара, при 8*С,с изравнено налягане в бирата и в празното пространство над бирата.Изпразва се при 1,4 бара ,зададено от редуцира.Тогава в пространството над бирата налягането става по-ниско от това в бирата и започва отделяне на СО2,което води до разпенване.
Отново препоръчам за домашни нужди,при консумация до 20 л на седмица,да се ориентирате към кегератори,с корнелиус или други кегове.