Бразди,БНТ,20.09.2014

Нека тук всеки, който види публикации отнасящи се до АДПБ или поне свързани с домашното пивоварство, да постне линк към съответното издание.

Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот cervesa » 20 Сеп 2014, 14:22

cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот mirix » 20 Сеп 2014, 22:30

Жив и здрав бай Темелко. Дълги години да си все тъй представителен и да преуспява асоциацията ни.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот alvinator » 21 Сеп 2014, 12:40

И аз много се изкефих, обаче неизкушен бъдещ пивовар сигурно ще се стресне от оборудването на г-н Пампов - конусовидния голям ферментатор например със сигурност поражда мисли "абе яко, ама толкова железария тепърва да купувам, а и къде да я сложа.." :)
Аватар
alvinator
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 198
Регистриран на: 28 Яну 2014, 00:06

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот ALL_ON » 21 Сеп 2014, 13:48

Много ми хареса предаването! Като наляхте бирите в чашите и омазах клавиатурата на компютъра с лиги :lol: Евала :clap:
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот sk1916 » 21 Сеп 2014, 17:41

Чудесно е как в рамките на около 6 минути синтезирано и с разбираеми думи от Темелко е представена магията на домашното пивоварство по начин, че да вдъхнови желаещите да се втурнат също да опитат.
sk1916
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 139
Регистриран на: 12 Мар 2014, 23:55

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот cervesa » 21 Сеп 2014, 19:53

@alvinator:А не видя ли и другите ферментатори?Сесийната бира е в по-големи обеми,но експериментите и качеството е в по-малките!;)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот dandilov » 22 Окт 2014, 00:47

Чудесен репортаж!
Поздравления за г-н Председателя! :clap: :clap: :clap:
:obscene-drinkingcheers:
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот rajev » 26 Окт 2014, 16:48

След като човек види такова оборудване и такава разливна изсталация наистина някой хора решили да се занимават с домашно пивоварство могат да се изплашат.При мен нещата са по-прости ама си пиивам домашно пиво което неможе да се сравни с купешките боклуци.Но благодарение на вас ,домашните пивовари с опит успявате да поставите на нас учашти те се цели който да се стремим да постигнем.ПОЗДРАВИ
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот rajev » 30 Окт 2014, 07:05

Имам един въпрос към Темелко Пампов.
Защо охладителите за наливна бира, който има по продавалниците и другите сайтове са колкото един гладилник , а твоят е малък компактен и удобен.И от каде мога да закупя такъв .За полезна информация мога да почерпя с един алтмюних в момента .Наздраве
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Бразди,БНТ,20.09.2014

Мнениеот cervesa » 30 Окт 2014, 12:44

:lol:
Аз имам и по-големи,не само компактни!
Всичко е въпрос на търсене.Този,който се вижда е словенски,с охлаждане с вода (сандъка под колонката).Удобен в,че освен че е компактен,бирата изминава минимално разстояние до канелката.До този обаче се вижда един друг ,пак с двойна колона,чийто охладител е в сандъка под нея и е колкото една средна тонколона.Той използва гел за охлаждане (не вода).
Аз използвам тези проточни охладители защото,бирата в кегове ги съхранявам в голяма хладилна камера (walk in chiller),в която температурата е от 0 до 5*С.
Домашната бира е непастьоризирана и ако се съхранява в кег ,при температура над 10*С,започват процеси,които не водят към добро.
Затова, препоръчвам,домашни пивовари,които започват да пълнят в кегове,независимо какви (30,50л,петейнъри,корнелиус),да се ориентират към кегератори,т.е. хладилник в който се съхраняват кеговете (виждал съм изпълнения със 10 бр.корнелиуси по 20 л),и канелката за точене излиза директно от него.
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Следваща

Назад към Публикации в пресата за АДПБ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron