Това със 7* екстракт,ми се струва ,просто някаква грешка.
Иначе поздравления и запази на 12 април да опитаме.
БТВ-Абе махайте етикетите на бутилките-всеедно Ариана са направили Стаут
Наздраве!
Модератор: Martin
za6o написа:Остана си 7%. За жалост не съм записал началната захарност.
vsd написа:4 кг пилсен малц
0,6 кг караамбър
0,35 кг препечен ечемик
0,2 кг Карафа 2
0,6 кг овесени ядки
50 гр Каскейд за 45 мин
За да се доближи водата до профила за тъмна бира, сложих 2-3 грама калциев сулфат, 10 гр CaCO3 и 1 гр NaCl. Това е за 35 литра вода за майшуване. Очаквах, че pH-то ще се вдигне много, но след като сложих малца, то стана 5,5 от 8,5. В момента чакам да се охлади и ще изсипя уорта върху дрождите от предишната варка и ще видим какво ще стане.
Назад към Проверени рецепти за домашна бира
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта