vsd,
знам, че за 100 лв. човек може да си купи сума ценни неща, тук ме привлича по-скоро възможността с лек ъпгрейд да се постигне някаква мултифункционалност - и озахаряване, и прецеждане, и варене. Да не говорим пък и че температурните паузи биха били много по-лесни за изпълнение, ако термометъра на това чудо е Ок. Иначе нямам нищо против БИАБ - всичките ми мини варки (8бр.) са с тензух в 12 литрова тенджера
ozko,
щом имаш подобно чудо, удобно ли е да дадеш повече инфо по следните въпроси:
- смени ли канелката и ако да - по какъв начин, с какви фитинги и уплътнения. И още нещо - вътре с мека връзка от бойлер ли отигра момента с прецеждането?
- самия казан има ли фалшиво дъно? (на картинката като че ли се вижда нещо, върху което се поставят бурканите)
- защо се съмняваш във вградения термометър? пробва ли да го "провериш" с друг?
- ако имаш проблем с бълбукането при варенето, пробва ли с по-малко количество мъст или с полу-поставен капак или с изолация на самия казан?
Има доста пространна тема на английски по повод този уред тук
ТУК.
Основните моменти - някои от хората твърдят, че между 30 и 90 градуса термометърът не е Ок. Други пък казват, че се отклонява само 1 градус, т.е. - като го усетиш, е перфектен.
Като основен проблем се смята невъзможността да поддържа бурно бълбукане при варене, тъй като самият уред е направен така, че да "изключва" малко преди 100-те градуса. Има схеми и идеи как да се настрои термостата, но аз не съм ел. инжинер и не бих ровичкал.