Първият ми опит направи 7 дена във ферментатора, но пак пуска по някое балонче. Е не се трае - отворих едната туба и измерих плътност около 3,5%. Последва яко миене и дезинфекция на PVC бутилки, 100мл вода и 80гр захар в микровълновата, със спринцовка сиропа равномерно по шишетата и чрез 8мм маркуч с прикрепена медна тел към него напълних 16л краен продукт. От двете туби по дъното остана малко, прецедих с тензух около 0,5л общо и за първи път опитах - ми то станала страшна бира
, даже негазирана и топла.
Следва седмица за газиране на 21гр.
И тук идва най-големият ми въпрос - къде и на колко градуса ви отлежават бирите, че аз мога да осигуря помещение на 17-18гр. Май ще имам проблем, че ако трябва един хладилник да работи само за бирата
. Ще ме успокоява факта, че ще имам студена бира постоянно.