Здравейте!
От известно време чета форума и все се каня и аз да пробвам домашното пивоварство. Чудесно е, че споделяте толкова полезна информация и опит, голямо улеснение е за начинаещи!
Събрала съм екип от помагачи (не само за пиенето, но и за варенето), остава само да намеря рецепта. Ще ми се да направим светъл ейл, в който се усеща горчивина и аромат на хмел. Много ми допадна “дивото пиво”, което опитах наскоро, влюбих се в тази бира
Дали ще може да ме ориентирате към някоя рецепта, с която може да се постигне подобен резултат и в същото време е подходяща като за първи опит?
Мисля да приготвим ~15л бира (колкото остане след варенето): 2кг малц, 6л. вода за озахаряване, 8л вода за промиване
Като оборудване съм набелязала 21л. тенжера за варене и лаутертюн за прецеждане. За озахаряването вероятно ще трябва и една по-малка тенджерка (10тина литра). Според вас достатъчни ли ще са тези съдове за такова количество?