Връзката между гъстотата и пх-то не я знаех.Аз не ползвам пх метър.Използвам малко кисел малц и винаги слагам повече малц като общо количество спрямо водата.Бисквитения малц дава деликатен,нежен малцов вкус ,за разлика от карамюних,караамбър,special W,меланоидинен и т.н.Със Special W става чудесен кафяв ейл,леко ми е тежък на аромат,но е ок.
Според мен и нотингам и S-04 са подходящи,зависи на теб кои ти харесват.Може да заделиш малко мъст/3,4литра/ и да опиташ с нов вид дрожди,аз така правя.
При мен водата кипва при 97-98гр според моя термометър ,който е със медна сонда.Приемам го за верен,заради надм. височина.Озахарявам на 66,67,68 гр. и става добра бира.Може би има някои неща,които ние не знаем за озахаряването и т.н. и за това не винаги си харесваме резултатите,но е важен ентусиазъма.
Наздраве.