от victoryvt » 26 Апр 2014, 09:43
Има тема за тенджерите с термостат - общо взето не вършат работа без доработки.
Освен това - пак без доработка не можеш да вриш защото шибаният термостат изключва на около 90-95 гр.
тъй че - тенджера, котлон и съд за прецеждане - е най-евтиния и сигурен път.
Серпентина ще ти трябва за над 10л. тенджера, по-малките се охлаждат лесно на водна баня.
Съд за прецеждане - две кофи еднакви, така че да влизат една в друга - на вътрешната дъното се раздупчва с бургия 2-3мм. на решето, а на външната слагаш канелка за бидон.
Допълнително може да си изрежеш и диск от мрежа за комари да стои между дъното с дупките и малцовите трици.
Ако не можеш да си го направиш - в магазина е 25лв.
Има и евтини тенджери.