Модератор: Martin
Данни за средни стойности на показатели на водата от ЛИК на „Софийска вода”
pH ……………………... 7.39 pH единици
Na …………………………. < 5.01 mg/ l
Ca …………………………. < 10.74 mg/ l
Fe ………………………….. < 123 µg/ l
Mn ………………………… < 11 µg/ l
F …………………………… < 0.20 mg/ l
CI …………………………. < 5 mg/l
Нитрати …………………. < 0.94 mg/ l
Нитрити …………………. < 0.010 mg/ l
Сулфати…....................... < 11mg/l
Флуориди......................... < 0.20 mg/ l
Твърдост…………………... < 0.82 mеq/ l
cervesa написа:Чешмяна вода ,винаги се преварява преди ползване за озахаряване,т.е.не разчитай само на подгряването по време на озахаряването.Предния ден си превари необходимото количество вода,като ври активно поне 10-тина минути.След като изстине ,извади я от съда в който е вряла и го измии,така ще отстраниш наслоените по стените и дъното минерали и соли,и ще се намали временната твърдост.По този начин ще имаш вода на която,можеш да вземеш минералния състав от местното В и К.
Назад към Вода и обработката й
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта