Здравей!
Може ли да ми кажеш точна рецепта за 15литра готов 42% царевичен алкохол.
Примерно:
(25кг царевица+40литра вода+10гр.ензим+10гр.дрожди = 60литра ферментирала мъст = 8литра 80% алкохол = 15литра 42% питеен царевичен
алкохол-толкова ми е целта.)
Озахаряването значи става или с ензим
или с малц или комбинация от двете.До колкото разбирам най-лесния вариант е със ензим.
Относно разваряването.Царевицата е най-сложна и най-загаря.Винаги ли загаря ,какво да направя да не загаря и
може ли да ми съсипе съда като загори.
Избирам царевицата тъй като от малц ми звучи най-добре, но ще ми излезе прекалено скъпо ,а и като за първи път не си
заслужава риска и за това избирам най-допустимия вариант с царевица.
И може би най-важния въпрос.Заслужава ли си ? По-добро ли е от черния овен поне