Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.
Модератор: Martin
от spas0456 » 09 Мар 2014, 12:13
Здравейте.
При размразяване на бирена мъст се образуваха парцали.
при замразяването беше бистра
бирата е варена 90 мн.
искам да я ползвам за газиране
ще развали ли ферментиралата бира.
-
spas0456
- Колкото вари, толкова и споделя
-
- Мнения: 34
- Регистриран на: 04 Дек 2012, 15:02
от victoryvt » 09 Мар 2014, 12:37
Не, обаче не е лошо да изчакаш да паднат в утайка и да ползваш само бистрото.
-
victoryvt
- Администратор
-
- Мнения: 2089
- Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
- Местоположение: В.Търново
-
от spas0456 » 09 Мар 2014, 13:08
Може ли по някакъв начин да се избегнат тези утайки при размразяването.
-
spas0456
- Колкото вари, толкова и споделя
-
- Мнения: 34
- Регистриран на: 04 Дек 2012, 15:02
от victoryvt » 09 Мар 2014, 13:20
To e същото както ако замразиш вино, после става утайка.
-
victoryvt
- Администратор
-
- Мнения: 2089
- Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
- Местоположение: В.Търново
-
Назад към Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта