Малцово уиски

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Re: Малцово уиски

Мнениеот victoryvt » 07 Мар 2014, 16:29

Ти земи направи първо озахаряването , пък да видим какво ще ферментира и т.н.
Когато текне от чучура ще решаваш - ако текне под 70% и бързо падне до 50и надолу - ще събираш всичко до вода. После преваряваш и отделяш фракциите.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Малцово уиски

Мнениеот недко » 07 Мар 2014, 19:04

Много лошо се държиш с аматьорите :cry: :cry: :| :| 9до
недко
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2014, 14:53

Re: Малцово уиски

Мнениеот victoryvt » 08 Мар 2014, 12:46

Това последното ще се направя че не съм го видял ...
Цялата информация, която съм ти смлял я има и в този и в други форуми. Иска само търсене и четене.
И въпреки това както виждаш - не те карам да търсиш, а ти го смилам накратко.
Пробвай нещата, виж кое как се получава и сам ще се убедиш.
80 % от вкуса и аромата на уискито идват от отлежаването в буре. Както и да дестилираш алкохола, накрая важно си остава отлежаването.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Малцово уиски

Мнениеот недко » 08 Мар 2014, 20:53

;) шегувам се разбирасе...благодаря ти за цялата информация(премахнах част от написаното. Не съм бил прав) :oops:
Последна промяна недко на 09 Мар 2014, 15:36, променена общо 2 пъти
недко
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2014, 14:53

Re: Малцово уиски

Мнениеот cervesa » 08 Мар 2014, 22:32

Приятелю недко,мисля,че трябва да си благодарен ,че има такива хора като Виктор ,които да ви просвещават и да ви доставят материали за ферментация.Ако искаш да видиш оригиналния пакет с дрождите си поръчай 500 гр,за 500 лв.
Да оставим настрана доколко е законно дестилацията в домашни условия.
Бъди щастлив!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Малцово уиски

Мнениеот недко » 09 Мар 2014, 15:28

Ма не го казах с лошо ,просто споделям мнение. Сайта е прекрасен.. А и съм благодарен, кои е казал че не съм. Съжалявам че е прозвучало обратното. Ииииии а наздраве за закона
недко
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2014, 14:53

Re: Малцово уиски

Мнениеот daniel.trifonov » 09 Мар 2014, 18:08

Недко, не сме тук да се лъжем.
Благодарение на Виктор имаме изключително лесен достъп до материали, които са правилно съхранявани и са на много добри цени.
Ти си купи дрожди за зърното на цена 2 и нещо, иначе дори нямаше от къде да ги купиш, освен че никой нямаше да ти пордаде нещо различно от цял пакет. Да успокоим страстите, предлагам аз, и всеки да вари каквото му е на душа.

Успехът е според майсторлъка.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Малцово уиски

Мнениеот недко » 28 Мар 2014, 10:49

След края на ферментацията (72ч)захаромера ми показва 15/16 захарност
недко
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 02 Мар 2014, 14:53

Re: Малцово уиски

Мнениеот victoryvt » 28 Мар 2014, 11:02

Пиши подробностите де - тъй и тъй озахарих, промих/непромих , измерих толкова и толкова начална захарност, Сложих дрождите така и така, започна да ферментира при едикаква си температура, сега температурата в бидона е едиколкоси, в началото ферментираше едикак си, сега виждам едикакво си ...
И дай снимка на захаромера потопен в чаша с материал.
да не би да мериш SG 1.015 ? А да му викаш 15% ?
То ако сега е 15% , колко е било в началото ? 20 ?
Не ми се вярва ...
Въбще ферментация тръгвала ли е ?
Сладни ли сега, а преди сладнеше ли ?
А лепнеше ли ти на пръстите ?
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

царевичен алкохол

Мнениеот ranat » 01 Юли 2014, 00:23

Здравей!

Може ли да ми кажеш точна рецепта за 15литра готов 42% царевичен алкохол.
Примерно:
(25кг царевица+40литра вода+10гр.ензим+10гр.дрожди = 60литра ферментирала мъст = 8литра 80% алкохол = 15литра 42% питеен царевичен
алкохол-толкова ми е целта.)

Озахаряването значи става или с ензим
или с малц или комбинация от двете.До колкото разбирам най-лесния вариант е със ензим.

Относно разваряването.Царевицата е най-сложна и най-загаря.Винаги ли загаря ,какво да направя да не загаря и
може ли да ми съсипе съда като загори.

Избирам царевицата тъй като от малц ми звучи най-добре, но ще ми излезе прекалено скъпо ,а и като за първи път не си
заслужава риска и за това избирам най-допустимия вариант с царевица.

И може би най-важния въпрос.Заслужава ли си ? По-добро ли е от черния овен поне :)
ranat
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 10
Регистриран на: 01 Юли 2014, 00:14

ПредишнаСледваща

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron