Трисъдова гравитачна ситема

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот victoryvt » 17 Фев 2014, 20:56

Аз виждам ШИРМ, не знам защо ти виждаш ШРИМ ?
Да не би да те държи още св. Трифон ?
:lol:
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот cervesa » 17 Фев 2014, 22:18

Хубу де кво е ШИРМ?
А ти знаеш ли какво е "маркшайдер"?:)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот daniel.trifonov » 18 Фев 2014, 16:19

Привет колеги!
Викторе, аз последните 2 варки ги правих в кухнята и забелязах, че парата кондензира още в момента, в който стигне до решетките на аспиратора. После всичко капе по плота и обратно в казана. Та в тази връзка си мисля, че най-добре е аспиратора да е от вида с наклонени под ъгъл (примерно 45°) лабиринти - крайстенен тип май се казва. Ако пък се махнат решетките, тази влага ще кондензира около мотора и може да има тънка струйка дим.
65358.jpeg
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот victoryvt » 19 Фев 2014, 09:42

Решетки не съм и помислял да слагам :)
Даже мисля да го топлоизолирам че да няма в него конденз, а да става нагоре в тръбите.
А тръбите ми са около 6м. дълги само горе на тавана, отделно кривките и парчетата надолу.
Дал съм лек наклон на дългата тръба горе да се връща обратно конденза.
Мисля че ще стане работата, даже тая неделя ако е рекъл Господ ще варна нещо.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот mirix » 19 Фев 2014, 10:09

Викторчо може да събираш кондензната вода за бъдещи варки :)

Добър ден бабо Гицке.
Чукча писател, а не читател.
http://forum.beer-bg.com/download/file.php?id=581&mode=view&sid=a58dedc4289ba4f44f22df5f4d1440b4
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот daniel.trifonov » 20 Фев 2014, 12:23

Викторе, колко са ти големи казаните на трисъдовата система?
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот victoryvt » 20 Фев 2014, 13:23

На тоя въпрос - отговора - на ЛС :)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот victoryvt » 24 Фев 2014, 13:29

Вчера довърших в хода на варката останалите неща и ето какво се получи :
Първо - системата за филтриране - супер бачка, много съм доволен.
PIC220.jpg

При максимално отворен кран тече както от чешма !
Но всяко добро си има и зло. Установих че поради нея не мога да бъркам добре кашата когато грея отдолу за повишаване на температурата и загаря.
Ще трябва да се обзаведа с подказанна плоча (черна ламарина с диаметър равен на този на казана). Тя пък ще влоши топлопредаването и ще имам леки загуби на енергия, но - поживем, увидем.
Мисля да я намажа с топлопроводяща паста и да залепне за дъното с нея. И без това маштюновия казан вече е фиксиран непреместваемо за канала. Тъй че няма да ми влоши преместването му :)

Продължението в закрития форум за членове на АДПБ.
Причината е в снимките на казаните :)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот cervesa » 24 Фев 2014, 13:42

Според мен ( така е при профи системите),трябва да майшуваш в един съд в който има възможност за добро разбъркване,а след края на озахаряването да прехвърляш във филтрационен съд (каца:).Така се избягва загарянето.
:idea:
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Трисъдова гравитачна ситема

Мнениеот victoryvt » 24 Фев 2014, 13:53

Е да, ама стават вече 4 съда.
Нема да ми стигне тавана да ги кача :lol:
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Предишна

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron