Добре си дошъл колега, но ...
Има раздел за начинаещи, има раздел и за теория.
Поразгледай ги, защото пивоварството от зърно иска малко знания за теорията поне.
Ето ти тема за лесна бира от зърно :
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=18&t=2505&sid=148716ccb5039f8e520691328a1b6bd7Ако и това ти е сложно :
Вземи от магазина малцов екстракт, хмел, дрожди Нотингам и направи следното :
1кг. малцов екстракт сух + 9л. вода дават бирена мъст с 10% захарност.
Вариш я 1 час като на 10-тата минута след завирането слагаш 10гр. хмел Нортърн Брюър примерно.
Охлаждаш до 20гр. и посяваш дрождите.
След седмица ферментация на около 20гр. бутилираш без утайката и добавяш по 7 гр. малцов екстракт на литър млада бира в бутилките.
Думата захар не съм я споменавал нали ?
По принцип за домашно пивоварство захар се ползва само за газировката. Всичко друго идва от малца.