Здравейте колеги.
И аз днес си направих една ( джиджавка ) за пълнене на бутилките. Идеята тук ми е да се ограничи достъпа на кислород от разплискването на бирата в момента на започване на пълненето. Идеята съм взаимствал от т.нар "bottle filler" с, който пълнят в доста от клиповете които съм гледал. Виждал съм някъде въпросното устройство за 45 лв но не помня в кой сайт беше.. а и ми е малко скъпичко, а това което сътворих ми излезе без пари и си върши работата доста добре.
Ползвах тръбичка ( не знам как точно се казва това ) от поилка за гризачи ( домашни любимци )
, чак сега осъзнавам колко е смешно... Та тази тръбичка е снабдена с топче което при натискане пуска течността, която се намира в поилката.
След това го набутах в калъфчето от термометъра, който си купих от е-магазина - пасна си като песница на нос
Това ще е частта, която ще пъхам в бутилките и трябва да е по твърда за-да може да се притисне леко в дъното и да се освободи течността. Когато се напълни бутилката, устройството се отлепва от дъното и подаването на течност спира до второ притискане без да се разплисква ( точно както исках да бъде) Първоначалното засмукване с уста си остава, но само веднъж.
Пробвах с вода и работи, бутилка от 0,5 литра се пълни за около минута. Продавах преди време аксесоари за домашни любимци и от там са ми останали 3-4 поилки (нови) та ако на някой му хареса идеята мога да му пратя поилчица безплатно ако няма от къде да си намери. Ура-Ура.